Tomatensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 45 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 23-01-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr linzen
  • 6 stuks (roma) tomaten
  • 2+ el extra virgin olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1,5 liter groente bouillon
  • zout
  • peper
  • basilicum
  • 1 stuks ui (fijn gesneden)

Bereiden

Ontvel de tomaten in kokend water. Tomaten pureren of fijn hakken. Verwarm de oijfolie, voeg de ui toe. Bak voor 3 min en voeg de knoflook en tometen toe. Bak voor 4 min en voeg de tomaten puree, de linzen toe. En vervolgens de tomatenpuree. Voeg daarna de groeunte bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper. Kook voor ongeveer 30 minuten. Garneer met basilicum.

Bronvermelding