Bruine bonensoep met Rundvlees' Heerlijke maaltijdsoep van Petra

Soepen, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-04-2012 | 31 keer bewaard

Ingrediënten

  • rundvlees

Bereiden

Heerlijke maaltijdsoep. Door het rundvlees wat minder calorierijk. Ons smaakt deze soep uitstekend. Ingrediënten voor 6 personen 400 gram bruine bonen 1 nacht laten weken of koop een blik 2 ½ liter water zout 400 gram soepvlees(rundvlees) 2 laurierblaadjes ½ theelepel kruidnagelpoeder ½ knolselderij 3 eetlepels fijngesneden selderijgroen 1 prei 1 winterpeen 1 grote ui 150 gram reepjes mager rookspek of gehaktballetjes van 150 gram rundergehakt 2 eetlepels tomatenpuree 1 eetlepel olie Voorbereiding Zet de bruine bonen een nacht in de week in 2 ½ liter water. Maak de knolselderij, prei en winterpeen schoon en snij deze in hele kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Als je gehakt gebruikt draai hier van balletjes van. Bereidingswijze Breng de bruine bonen en het vlees met het weekwater aan de kook. Voeg de groenten toe aan de kokende soep, samen met wat zout, de tomatenpuree, laurier en kruidnagelpoeder. Laat alles op een lage warmtebron gaar worden (duurt ± 1 ½ uur). Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak hierin de spekjes en de gesnipperde ui goudbruin. Voeg dit aan het einde van de kooktijd toe aan de soep. Wil je geen spek gebruiken doe er dan gehaktballetjes in. Serveertips Lekker met bruin (stok)brood als zaterdagse maaltijd.

Bronvermelding