Broccoli-prei stamppot

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-01-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr broccoli
  • 1 kleine prei
  • 5 kruimige aardappelen
  • 1 mosterd-cervelaatworst
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • 2 eetl picalilly
  • 75 gr geraspte kaas jong belegen
  • 4 eetl currysaus uit knijpfles
  • 1 flesje bruin bier

Bereiden

Broccoli in kleine roosjes snijden (laat ook wat stronk eraan), prei in ringen snijden, aardappels schillen en halveren. Mosterd-cervelaat worst in dunne plakjes snijden, deze plakjes ook weer halveren. Kook de aardappelen zo, dat ze gemakkelijk gestampt kunnen worden (ong. 15 a 20 minuten). Kook de prei en broccoli samen in 1 pan ook ong. 15 a 20 minuten, de broccoli moet je gemakkelijk kunnen inprikken. Doe de stukjes worst in een ruime koekepan, bak ze op heel laag vuur uit. Zorg er voor dat ze niet te hard worden. Stamp de aardappelen met een scheutje melk en het klontje boter. Voeg de broccoli en prei toe en stamp alles goed door. Voeg de 2 eetlepels picalilly en geraspte kaas toe, roer weer goed door. Haal de worst uit de koekepan, laat het vet erin. Voeg currysaus en flinke scheut bier naar smaak toe, roer door en laat wat inkoken. Ik serveer de stamppot, worst en 'jus' altijd apart en zet ook wat ik nog over heb aan picalilly en kaas op tafel zodat iedereen naar smaak e.e.a. kan toevoegen!

Bronvermelding