Appelbeignets (ca. 20 stuks)

Anders, Hapje, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 1 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 19-01-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 300 ml mineraalwater met koolzuur
  • 1 snufje zout
  • 5 appels (goudrenet of elstar)
  • zonnebloemolie
  • poedersuiker

Bereiden

Klop het zelfrijzend bakmeel, eieren, mineraalwater en zout tot een glad beslag. Schil de appels, boor het klokhuis eruit en verdeel de appels in ringen. BEREIDEN Verhit de olie in de pan tot 180C. Doop de ringen in het beslag en leg ze in het hete vet. Bak ze in enkele minuten lichtbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met poedersuiker.

Bronvermelding