Ronde aarbeien slagroom (kerst) cake

Gebak, Hapje, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 19-01-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 175 gr boter
  • 175 gr witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 6 el bosvruchtenjam
  • 200 ml slagroom
  • 200 gr mascarpone
  • 300 gr aarbeien
  • poedersuiker
  • kerstchocolaatjes

Bereiden

VOORBEREIDING Verwarm de oven voor op 180 C. Vet de zijkant van de bakvormen in en bekleed de bodem met bakpapier. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom en voeg de boter, suiker en eieren toe. Klop het met de mixer glad. Verdeel het beslag over de bakvormen en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een bolle natte lepel. Bak de taartbodems in ca. 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen en de vorm (20 minuutjes) en keer ze daarna om op een rooster. BEREIDING Besmeer de taarthelften dik met de vruchtenjam. Klop de slagroom lobbig en spatel deze door de mascarpone. Maak de aardbeien schoon. Verdeel het mascarponemengsel over één van de taarthelften. Verdeel daarover de aardbeien en dek het af met de tweede taarthelft. Strooi poedersuiker over de cake en versier het met de garneerchocolade en een aardbei in het midden.

Materialen

2 springvormen of taartvormen 22 cm bakpapier

Bronvermelding