Trifle

Anders, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 DL magere melk
  • 20 gram custard
  • 2 eetl suiker
  • 1 DL Becel voor de koffie
  • 16 Lange vingers
  • 1 borrelglas likeur ( naar keuze)
  • 500 gram vruchten (naar keuze)

Bereiden

Breng de magere melk aan de kook. Maak intussen een papje van de custardpoeder, suiker en Becel voor de Koffie. Draai het vuur laag en schenk al roerende het custardpapje langzaam bij de kokende melk. Blijf roeren tot er een gebonden gladde vla ontstaat. Bedek de bodem van vier glazen coupes met de lange vingers. Sprenkel de likeur hierover. Snijd het fruit in stukjes en verdeel dit over de lange vingers. Giet dan de afgekoelde vla erover. Serveertips Gebruik als garnering bijvoorbeeld geroosterde amandelsnippers. Variaties Deze triffle kan ook heel geod gemaakt worden met gemengd gedroogd fruit. Week het fruit eerst tot het zacht is.

Bronvermelding