Spinazie met pijnboompitten

Roerbakken, Bijgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 1 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 19-01-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr pijnboompitten
  • 1,5 kg spinazie panklaar
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kleine zongedroogde tomaten

Bereiden

Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin. (blijf erbij want het gaat snel!) Was de spinazie goed af en laat het uitlekken. Snipper de ui en fruit deze in een ruime wok 1 minuut in de olijfolie. Pers de knoflook er boven uit en voeg de gesnipperde tomaatjes erbij. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe. Laat deze, onder voortdurend omscheppen, in enkele minuten slinken. Voeg op het laatst de pijnboompitten toe en breng de spinazie op smaak met zout en peper.

Bronvermelding