TiraMonChou cake

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 19-01-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 bl gelantine wit
  • 2 pakjes Mon Chou à 100 gram
  • 75 gr basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 dl koffielikeur
  • 2 dl hete sterke koffie
  • 1 pak lange vingers
  • 1 el cacaopoeder

Bereiden

1. Vet de cakevorm in met olie of boter. 2. Week de gelantine in ruim koud water. 3. Klop de MonChou met de mixer los en voeg de suiker toe. 4. Sla in een andere kom de slagroom stijf. 5. knijp de gelantine uit en los deze op in de helft van de hete koffie en roer er de koffielikeur doorheen. 6. meng dit mengsel door de MonChou en spatel er vervolgens de slagroom door. 7. Doop de lange vingers en de rest van de koffie en leg een laag in de cakevorm in de lengte. 8. Verdeel er 1/3 deel van het MonChou mengsel over dan weer gedoopte lange vingers erop en nogmaals alles herhalen endig met de lange vingers. 9. Plaats de cake tenminste 3 uur in de koelkast om op te stijven. 10. Haal de cake uit de cakevorm en bestrooi het met cacaopoeder.

Bronvermelding