Kip met spinazie

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-01-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Basmatirijst
  • 2-3 el olie
  • 400 gr kipfilet in blokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1 el mosterd grof
  • 300 gr spinazie panklaar

Bereiden

1. Kook de rijst in 8 minuten in een pan met ruimkokend water en een beetje zout . Giet de rijst af en laat ze rusten. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. 2. Voeg de ui, knoflook, rode peper, gember, koriander en mosterd toe aan de kip en fruit deze ca. 2-3 minuten op middelhoog vuur mee. 3. Voeg de spinazie aan de kip toe en roerbak deze 2-3 minuten op middelhoog vuur mee tot de spinazie is geslonken. Schep, indien nodig, het groentevocht van de spinazie uit de wok. Breng de kip met de spinazie op smaak met peper en zout. 4. Verdeel de rijst en de kip met de spinazie over de vier borden.

Bronvermelding