Bananenmousse met speculaas en chocolade

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 31 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 bananen (niet te rijp) 50 g speculaas 1 hotelcak

Bereiden

2 bananen (niet te rijp) 50 g speculaas 1 hotelcake 200 g halfvolle verse kaas 100 g witte chocolade 2 eiwitten 2 blaadjes gelatine (1,6 g elk) 6 el sinaasappelsap 2 el citroensap 2 el suiker Werkwijze: -Laat de gelatineblaadjes een paar min. weken in een ruime kom koud water. -Snij de cake in plakjes van 1 cm dik. Snij daaruit 8 rondjes met dezelfde doorsnede als het glas of de coupe waarin u de mousse wil serveren. (Ik heb zelf alles in een rechthoekige schaal gedaan, wat natuurlijk iets minder leuk presenteert). -Smelt de witte chocolade en meng er de grof gekruimelde speculaas door. Smeer op de plakjes cake. Leg ze op de bodem van de glazen met de chocoladekant naar boven. -Doe de bananen in grove stukken in een mengbeker, giet er het citroensap bij en mix fijn. -Klop de eiwitten tot stevige pieken. Voeg er beetje bij beetje de suiker bij en klop nog eens goed op. -Warm in een steelpannetje het sinaasappelsap op tot net onder het kookpunt. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het sap. Giet bij de gemixte bananen. Schep goed om. -Schep de verse kaas en de eiwitten onder het bananenmengsel. Vul er de glazen mee en zet ze koel weg. Laat min. 3 u opstijven in de koelkast. -Bestrooi de bananenmousse met geraspte witte chocolade en wat verkuimelde speculaas.

Bronvermelding