Risotto met groenten en mozzarella

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 26-11-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram Risotto
  • 1 eetlepel boter
  • 1/2 ui
  • 200 ml groentenbouillon
  • 100 gram diepvriesdoperwtjes
  • 100 gram worteltjes in blokjes
  • 1/2 courgette in blokjes
  • 125 gram mozzarella
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiden

1. Verhit de boter in een ruime wijde pan en fruit hierin de ui ca. 3-5 minuten op zacht vuur. Voeg de rijst toe en roer deze op zacht vuur door de boter tot de rijstkorrels glanzend en doorzichtig zijn. 2. Voeg de groentebouillon aan de rijst toe en breng deze op een middelmatig vuur al roerende aan de kook. Kook de rijst afgedekt ca. 4 minuten. Voeg de doperwtjes en worteltjes aan de rijst toe en kook deze afgedekt ca. 5 minuten mee. Schep de courgette door de risotto en kook deze afgedekt ca. 3 minuten mee tot de risotto beetgaar en het vocht bijna opgenomen is. Roer de risotto regelmatig door en voeg indien nodig een scheutje kokend water toe. 3. Neem de pan van het vuur en roer de blokjes mozarella en parmezaanse kaas door de risotto. Breng de risotto op smaak met zout en peper. 4. Verdeel de risotto over vier borden. Lekker met gebakken karbonade. 5. Tip: Garneer de Risotto met 2 eetlepels, in reepjes gesneden, verse basilcum.

Materialen

-

Bronvermelding