Italiaanse gehakt saus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 17 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 08-02-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie receppt

Bereiden

Pel de ui .Schil de wortel en snij hem in kleine stukjessnij de bleekselderij. snij de bacon in blokjes Maak de courgette schoon en snij ze in stukjesverhit de olie in een braadpan,en fruit hierin de bacon,de ui de wortel en de bleekselderij circa 5 min. Roer af en toe om Schep het mengels met de schuimspaan uit de pan Voeg de rest van de olie toe n bak het gehakt al roerende in 3min lichtbruin roer de stukjes courgette en de keuken kruiden door het gehakt en bak ze zachtjes 2min mee. Voeg de wijn ,de gezeefde tomaten,5eetlepels water en de soffritto toe. breng de saus aan de kook en laat ze ,zachtjesmet deksel op de pan,circa 10min pruttelen tot de groente gaar zijn .breng op smaak met peper en zout Lekker met Pasta (spag)

Materialen

1 ui 1 kleine winterwortel 2 stengels bleekselderie 50 gram bacon 1 courgette 4 eetlepels olie 400 gram gehakt 1 theelepel italiaanse kruiden anderhalve dl witte wijn of bouillon 1 pak gezeefde tomaten peper en zout 1 pak spag.

Bronvermelding