(Tapas) Aardappel - gehakt - koekjes

Anders, Buffet, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 28-12-2009 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram vastkokende aardappels
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 kleine geraspte ui
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel oregano
  • peper en zout
  • 2 takjes gehakte peterselie
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem

Bereiden

Rasp 150 g vastkokende aardappels grof en meng dit met 400 g rundergehakt, 1 geraspte kleine ui, 2 uitgeperste tenen knoflook, ½ theelepel chilipoeder, ½ theelepel oregano, zout en peper, 2 takjes gehakte peterselie, 1 ei en 2 eetlepels bloem. Vorm hiervan kleine platte koekjes, wentel die door bloem en bak ze in ruim olijfolie aan beide kanten mooi bruin. Lekker met Vietnamese loempiasaus.

Bronvermelding