Menu
'Andijvie met kip op z'n Surinaams'
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Laatst aangepast: 30-03-2010 | 12 keer bewaard
Ingrediënten
- krop andijvie
Bereiden
krop andijvie
kipfilet
olie
ketjap manis
peper en zout
1 ui, gesnipperd
1 tomaat, in stukjes
1/2 kopje water
1 bouillon blokje
vetsin (heb je van conimex)
1 tl sambal
Bereidingswijze:
Was en snijd de andijvie.
Marineer de kip met ketjap manis, peper en zout.
Olie warm maken in de pan, gesnipperde ui hierin fruiten, dan de stukjes tomaat erbij.
Wanneer de tomaat los is van zijn velletje de kip erbij en bakken tot deze bruin is.
Dan de natte andijvie erbij en goed roeren tot het is geslonken.
Dan een half kopje water erbij, wat vetsin erover en 1 boullion blokje en een theelepel sambal erbij.
Laten sudderen tot je andijvie zo gaar is als je zelf wil, dit eet je met rijst.
Bronvermelding
dorien