Menu
'Panini's verz. door Maura', 1
Ingrediënten
- allerlei
Bereiden
Panini van kip en paprika
Nodig voor vier panini :
2 kippenborsten
½ kopje water
zout en vers gemalen zwarte peper
4 takjes rozemarijn
2 soeplepels olijfolie
een klein lepeltje in plakjes gesneden chilipeper
1 klein uitje
1 rode en 1 gele paprika
1 tl suiker
6 in olie bewaarde zwarte olijven
1 tl kappertjes
8 grote, dunne sneden rozemarijnbrood
2 teentjes knoflook
8 blaadjes basilicum
-
Het uitje in dunne ringen snijden. De zaden en zaadlijsten van de paprika's verwijderen en de groente in repen snijden. De olijven doormidden snijden en de pitten verwijderen. Het teentje knoflook pellen en in de lengte doormidden snijden.
-
Leg de kippenborsten met de velkant naar boven in een bakpan en voeg het water toe. Kruid het vlees met zout en peper en leg de takjes rozemarijn op de kip. Breng het water aan de kook, dek de pan af en kook het vlees gedurende 15 tot 20 minuten op gematigd vuur. Draai het vuur uit en laat het vlees in de pan afkoelen.
-
Doe olijfolie, chilipeper en ui in een kleine bakpan en bak het uitje al roerende gedurende 8 minuten. Voeg de in reepjes gesneden paprika toe en stoof de groente onder deksel gaar. Voeg aan het einde de olijven en kappertjes toe en kruid met zout en peper. Snijd iedere borst in drie filets en snijd deze in blokjes. Toast het brood onder de grill of in een toaster. Schaaf de halve teentjes knoflook over één kant van het brood.
-
Leg de stukjes kip op de knoflookkant van vier sneden brood en verdeel de paprikamix over het vlees. Bestrooi de bovenkant met fijngesneden basilicum. Dek af met de vier overgebleven sneden geroosterd brood. Bron: Weekend Knack
-
Panini met geitenkaas
Ideaal om de lekkere trek op een gezonde manier te stillenHalveer een voorgebakken ciabattinabroodje en bestrijk de helften dun met pesto of tomatenketchup. Beleg met plakjes Hollandse geitenkaas en dunne plakjes courgette.Strooi er wat gedroogde Italiaanse kruiden en versgemalen peper over en bak de tosti in een contactgrill of tostiapparaat goudbruin. Allerhande
-
4 panini's (of harde broodjes), 4 plakken gekookte ham, 1 blik artisjokharten, mayonaise, 1 tomaat
-
Snijd de broodjes overlangs door en besmeer beide helften dun met mayonaise. Snijd de artisjokharten in plakken. Beleg de broodjes met ham, artisjok en met de in plakjes gesneden tomaat. eds recepten