Amuse van Mozzarella tartaar

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 18-07-2009 | 106 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bol mozzarella
  • 2 á 3 stuks pomodori tomaten
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel Balsamico Bianco
  • zout naar smaak
  • grof gemalen zwarte peper
  • 4 blaadjes basilicum (achter houden)

Bereiden

Pomodori tomaat ontdoen van ALLE pitjes !!! Pomodori tomaten en de bol mozzarella in zeer keine vierkante stukjes snijden (tartaar). Het moet ongeveer half om half worden! Mengen met de fijngehakte basilicum, olijfolie en de Balsamico Bianco. Op smaak brengen met zout en peper. In de Amuselepel of iets anders een blaadje basilicum leggen en daarop de mozzarella tartaar scheppen. Niet te koud serveren. Heerlijk met een Prosecco Contarini (Verbunt Wijnkopers).

Materialen

snijplank, zeer scherp mes, theelepel, 4 amuse lepels of iets anders

Bronvermelding