Yoghurtschnitt met rood fruit

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-01-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 14 bladen witte gelatine
  • 1/2 dl zwarte bessenlikeur
  • 1 potje tuinvruchtendessert (Kühne)
  • 3/4 liter volle yoghurt
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 citroen
  • 1/4 liter slagroom
  • 150 gram lange vingers

Bereiden

In een kom met ruim koud water 2 bladen gelatine weken (ca. 5 min.). Een cakevorm bekleden met plastic folie en hierbij de folie aan alle kanten iets laten overhangen. In een steelpan de likeur verwarmen, de gelatine goed uitknijpen en van het vuur af al roerende in de likeur oplossen. Dit gelatine mengsel door de tuinvruchten roeren. Verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm en strijk het glad. Laat het in de koelkast in ca. 30 min. opstijven. Laat de rest van de gelatine weken. Roer de yoghurt en 100 gram basterdsuiker door elkaar. Pers de citroen uit en verwarm het sap. Gelatine goed uitknijpen en van het vuur af al roerend in het citroensap oplossen. Meng het gelatinemengsel door de yoghurt. Laat dit mengsel in een bak met koud water afkoelen tot het lobbig begint te worden. De slagroom met de rest van de basterdsuiker stijf kloppen. Bewaar 1/4 deel om te garneren. Spatel de rest van de slagroom luchtig door de yoghurt. Schep het mengsel op de tuinvruchten en strijk de bovenkant glad. Leg hierop de lange vingers met de suikerkant naar beneden. Laat de schnitt in de koelkast in ca. 4 uur opstijven. Leg een platte schaal op de cakevorm en keer beiden. Verwijder het folie en garneer de schnitt met slagroom en evt. wat rode vruchten.

Bronvermelding