Duiveltjesvlees

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 22-09-2009 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 theelepel sambal
  • 1/2 zakje nasikruiden
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 250 gram kipfilet in reepjes
  • 1 eetlepel roomboter of margarine
  • 1 gesnipperde ui
  • 1/2 doosje champignons
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1/8 liter slagroom

Bereiden

Wel de nasikruiden in wat heet water. Roer een marinade van de Ketjap, Azijn, Sambal, nasikruiden en de ketchup. Roer de kipfilet er door en zet het een paar uur op een koele plaats. Fruit de ui in hete boter, en voeg de champignons toe als de ui goudbruin is. Roer er na 5 min de gemarineerde kipfilet reepjes door en laat het 25 min op een laag vuur stoven. Roer voor het opdienen de pindakaas en de slagroom er door (niet meer laten koken). Dit gerecht smaakt erg lekker met Rijst, Komkommer en Atjar.

Bronvermelding