Stamppot Andijvie met een bal gehakt

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • andijvie

Bereiden

Ingrediënten: 8 middelgrote aardappels stronk andijvie (ongeveer 200 g) 200 g gehakt 1 ui door de puree: boter, melk, zout, peper, nootmuskaat, azijn, slasaus, suiker door het gehakt: halve boterham, zout, peper, paprikapoeder, kerrie, nootmuskaat Recept: Snijd de ui in stukjes. Maak het gehakt aan: maak de halve boterham nat, knijp hem uit en brokkel het brood over het gehakt. Hierbovenop de helft van de ui en flink wat zout, beetje peper, flink paprikapoeder, beetje kerrie, beetje nootmuskaat. Mengen en 2 gehaktballen van vormen. Bak de gehaktballen op hoog vuur aan beide kanten bruin, daarna op zacht pitje laten garen. Ondertussen: Schil aardappels, snijd in stukken en breng ze aan de kook met wat zout. Op zacht vuur gaar laten worden. Ondertussen: Was de andijvie grondig en snijd in smalle reepjes (broodmes is handig). Zodra de aardappels klaar zijn: eerst beetje van het vocht bij de gehaktballen voor jus gieten, dan verder afgieten. Klontje boter en scheutje melk aan de aardappels toevoegen en stampen tot puree. Op smaak brengen met wat zout, peper en nootmuskaat. Overgebleven halve ui en de andijvie erdoor mengen. Scheut azijn, ongeveer 1 eetlepel suiker en flinke scheut slasaus toevoegen. Snel serveren! Extra: Op het allerlaatst blokjes kaas door de stamppot (evt vleesvervanger)

Bronvermelding