Kerrie kip met fruit en rijst

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 11-01-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • zout
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 0,5 eetlepel paprikapoeder
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 teen knoflook (in stukjes!)
  • 1 groene paprika
  • 150 gram champignons
  • 50 gram rozijnen
  • 1 klein blik ananas
  • 2 rijpe bananen
  • 50 gram ongezouten pinda's
  • boter of olie

Bereiden

Knoflook, uien, paprika en champignons in stukjes snijden. Kip bruin en gaar bakken in boter of olie. Het vuur iets lager zetten, kerrie en paprika poeder toevoegen, daarna de uien en knoflook meefruiten. Zodra de uitjes glazig zijn paprika en champignons toevoegen. 25 minuten op laag vuur laten pruttelen, af en toe omscheppen. Zet de rijst op. Kooktijden volgens verpakking. Snij nu de banaan in plakjes en ananas in stukjes. Na 25 minuten kan je de banaan, ananas, rozijnen en pinda's toevoegen. Laat het nog 5 minuten op laag vuur pruttelen, let op dat het niet aanbrandt!

Materialen

een pan die diep genoeg is om gemakkelijk in om te scheppen, bijvoorbeeld een wok. Als de kids niet van pinda's houden kan je deze ook vervangen door 2 flinke lepels pindakaas!

Bronvermelding