Boerenkool met kaas en noten

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 18-12-2004 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 2 groentebouillontabletten
  • 500 gr gesneden boerenkool
  • 1 theelepel selderijzout
  • 3 uien
  • 1 ei
  • 2 eetlepels boter
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr gepelde walnoten
  • 100 gr gesneden belegen kaas
  • 2 eetlepels cornflakes

Bereiden

Rijst en bouillontabletten volgens gebruiksaanwijzing op pak gaarkoken. In andere pan boerenkool met weinig water en selderijzout in ca. 20 min. gaarkoken. Afgieten. Uien pellen en snipperen. In koekenpan boter verhitten. Ui ca. 3 min. fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Noten grofhakken. Ovenschotel invetten. Achtereenvolgens erin scheppen: rijst, helft van ui en noten, boerenkool, rest van uien en noten. Bedekken met plakjes kaas. Cornflakes erboven verkruimelen. Oven voorverwarmen op 225°C. In kommetje ei loskloppen. Over boerenkoolschotel schenken. Schotel in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin laten kleuren.

Bronvermelding