Pasta met spinazie, mozzarella en noten

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-12-2004 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr ongezouten gepelde walnoten
  • 50 gr ongezouten blanke hazelnoten
  • 2 bollen mozzarella
  • 500 gr spinazie (vers of diepvries)
  • 25 gr pijnboompitten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • zout
  • 300 gr pasta (vlinders of spiraaltjes)
  • 8 trostomaatjes

Bereiden

Voorbereiden: maal of hak de walnoten en hazelnoten tot grove kruimels. Was en droog de spinazie. Snij de mozzarella in plakjes. Bereiden: rooster de pijnboompitten in enkele druppels olijfolie lichtbruin. Schep ze uit de pan en roer ze door de notenkruimels. Verhit in een wok of grote pan 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de spinazie in enkele minuten gaar. Voeg tijdens het bakken de uitgeperste tenen knoflook toe. Breng de spinazie op smaak met zout en laat uitlekken. Kook tijdens het gaar maken van de spinazie de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de gare pasta in een vergiet en laat uitlekken. Roer er 1 eetlepel olijfolie door om het aan elkaar vastplakken van de pasta te voorkomen. Doe de pasta in een vuurvaste schaal. Schep de spinazie op de pasta. Verdeel de plakken mozzarella over de spinazie en plaats de schaal even onder de grill. Strooi zodra de mozzarella is gesmolten de noten over de kaas. Dien meteen op. Garneer het gerecht met doormidden gesneden tomaatjes.

Bronvermelding