Engelse kerst-vruchtencake

Gebak, Nagerecht, 20 personen, Anders.

Laatst aangepast: 08-01-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram krenten
  • 25 gram sukade
  • 25 gram oranjesnippers
  • 200 ml. rum
  • 1 pakje boter of margarine
  • 300 gram basterdsuiker (bruin)
  • 5 eieren
  • 125 gram bloem
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 35 gram koekkruiden
  • zout

Bereiden

De rozijnen,krenten,kleingesneden sukade en oranjesnippers twee dagen van tevoren (in eenafsluitbaar potje) laten weken. De boter of margarine zachtroeren en de gezeefde bruine basterdsuiker er goed doorheen roeren(of mixen). Dan één voor één de eieren erdoor kloppen.Pas als een ei helemaal is weggeroerd,mag het volgende ei erbij. De bloem met het zelfrijzend bakmeel,koekkruiden en wat zout zeven en door het eerste mengsel roeren. Tot slot de vruchten met rum eraan toevoegen. Het deeg in de beboterde vorm doen en in de oven plaatsen. 150C en onderin. Baktijd 1 1/2 á 2 uur.

Materialen

Oven Bakvorm Zeef Afsluitbaar potje

Bronvermelding