Ovenschotel met spinazie en eieren

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak diepvries spinazie (450 g)
  • aardappelpuree
  • 4 hardgekookte eieren
  • geraspte kaas
  • 100 g ontbijtspek

Bereiden

Snij het ontbijtspek klein en bak het uit. Laat de spinazie ontdooien en giet ze af. Doe de spinazie in een ingevette ovenschaal. Pel de eieren en snijdt ze overlangs doormidden. Druk de eieren in de spinazie. Verkruimel het ontbijtspek en strooi dat op de spinazie. Beetje peper, zout en nootmuskaat erop. Afdekken met aardappelpuree en bestrooien met kaas. 30 - 45 min in de oven (ca 200 C) tot je het ruikt. Je moet koken met je neus, als je het nog niet rukit, is het niet goed. Zonodig even de grill aan om de kaas te laten kleuren.

Bronvermelding