'Bagna Caôda', pittige groentedip, verz. door Aldo, Mediterraans

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 06-04-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 à 3 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt..

Bereiden

2 à 3 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt 1 blikje ansjovisfilets in (olijf)olie, 46 gram, fijngesneden * 5 eetl olijfolie, evt van de ansjovis 6 eetl (vloeibare) margarine Groente naar keuze, kies minstens vier tot zes soorten. - De beste smaak verkrijgt u met seizoensgroente. Mogelijkheden: groene asperges, radijsjes, kerstomaatjes. - Of snijd in smalle repen: paprika's, bleekselderij, wortels, venkel, courgette. Verder zijn mogelijk: roosjes broccoli of bloemkool en blaadjes witlof, bindsla, bladpeterselie. - Doe twee eetl olie in een pannetje, voeg de margarine toe en fruit hierin gedurende 2 minuten de knoflook. Voeg de ansjovis toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen (nu en dan roerend) tot de vis is opgenomen. - Schik de groente mooi op een bord. Giet de dip in een warmhoudschaaltje (op een theelichtje bijvoorbeeld) en het gerecht is klaar! - * voor degenen die sterk reageren op glutamaat: vervang ansjovis door sardienes. Recept: Stichting Voedselallergie

Bronvermelding