Menu
'Bagna Caôda', pittige groentedip, verz. door Aldo, Mediterraans
Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Laatst aangepast: 06-04-2019 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- 2 à 3 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt..
Bereiden
2 à 3 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
1 blikje ansjovisfilets in (olijf)olie, 46 gram, fijngesneden *
5 eetl olijfolie, evt van de ansjovis
6 eetl (vloeibare) margarine
Groente naar keuze, kies minstens vier tot zes soorten.
-
De beste smaak verkrijgt u met seizoensgroente.
Mogelijkheden: groene asperges, radijsjes, kerstomaatjes.
-
Of snijd in smalle repen: paprika's, bleekselderij, wortels, venkel, courgette. Verder zijn mogelijk: roosjes broccoli of bloemkool en blaadjes witlof, bindsla, bladpeterselie.
-
Doe twee eetl olie in een pannetje, voeg de margarine toe en fruit hierin gedurende 2 minuten de knoflook. Voeg de ansjovis toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen (nu en dan roerend) tot de vis is opgenomen.
-
Schik de groente mooi op een bord. Giet de dip in een warmhoudschaaltje (op een theelichtje bijvoorbeeld) en het gerecht is klaar!
-
* voor degenen die sterk reageren op glutamaat: vervang ansjovis door sardienes. Recept: Stichting Voedselallergie
Bronvermelding
Stichting Voedselallergie