'Biefstuk met tomatensaus, gedroogde prei', van Cas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-12-2018 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 biefstukken à 150 g en .......

Bereiden

4 biefstukken à 150 g peper en zout 50 g boter - Voor de tomatensaus: 4 vleestomaten 1 teen knoflook 2 eetl olijfolie extra vergine 200 ml vleesbouillon 1 takje tijm - Voor de gedroogde prei: 1 prei peper en zout - Verwarm de oven op 100°. Halveer de prei overlangs en blancheer de losse repen. Verwijder met een scherp mes het zachte vlies aan de binnenkant van de bladeren. Leg de prei op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met peper en zout. Laat ze in de oven 1 uur knapperig worden. - Dompel voor de tomatensaus de tomaten kort in kokend water, laat ze schrikken en ontvel ze. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper het knoflook. Verhit de olie in een steelpan en smoor het knoflook en de tomaat. Voeg de overige ingrediënten toe en laat de saus inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper. - Verhit de boter voor de biefstukken. Peper en zout ze en bak ze aan beide kanten bruin in de boter, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Reken voor rood 5 minuten, voor rosé 8 en voor doorbakken 15 minuten bij een gewicht van circa 150 gram. - Verdeel de biefstukken op verwarmde borden en schep er een beetje tomatensaus naast. Verdeel de prei op de borden en geef er een aardappelgerecht bij, bijvoorbeeld aardappelmaantjes.

Bronvermelding