Lauwwarme aardappel salade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-06-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg kleine vastkokende aardappels
  • 8 eetlepels mooie olijf olie
  • 8 olijven klein gesneden
  • 2 eetlepels uitgelekte kappertjes
  • 2 eetlepls wijnazijn
  • 1 bosje peterselie (krul- en/of bladpeterselie)

Bereiden

Deze aardappelsalade kan dienen als 1)salade 2a)bijgerecht bij een stukje gebakken vis of gerookte vis 2b)bijgerecht bij een mooi stukje gebraden vlees 3)vuller van bijv.een dunne mosselsoep

Materialen

1)De schoongemaakte aarappels op zetten met schil en bijna gaar koken. Tijdens koken van aardappels: 2)kappertjes laten uitlekken 3)olijfolie afmeten en klaarzetten in kommetje 4)olijven (zwarte en/og groene,niet te zoute olijven) fijn snijden 5)Wijnazijn afmeten en klaarzetten in kommetje 6)Kruiden fijn snijden en wgzetten in kommetje Zodra aardappels hanteerbaar zijn schillen en grof prakken.het moeten hapklare brokken worden,geen aardappel puree. Dan alle klaargezette ingredienten voorzichtig door de aardappelen roeren en meteen opdienen. Wees voorzichtig met zout,zeker wanneer de kappertjes en olijven zout uitvallen. Zout kan men er niet uithalen wel later er zo nodig bij doen.

Bronvermelding