'Enchillada's met kip'

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.

Laatst aangepast: 12-06-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet

Bereiden

200 gram kipfilet zout 3 jalapeñopepers (pot) 1 kleine ui 2 knoflooktenen 4 rijpe vleestomaten 1 eetlepel maïsolie 1 theelepel vers oreganoblad of 1/2 theelepel gedroogd 100 gram geraspte jong belegen Goudse kaas 2 dl milde yoghurt 8 kleine bloemtortilla's Kook de kip in water met zout in ca. 10 minuten gaar. Snijd de pepers in reepjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de pepers toe met de tomaten, oregano en zout. Laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de kip in reepjes en meng ze met de kaas en yoghurt. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan en warm de tortilla's op tot ze zacht zijn (niet krokant). Schep het kipmengsel in het midden van de tortilla's. Afwerking: Rol de tortilla's op en leg ze met de naad naar onderen in een ingevette ovenschaal. Schep de saus erover en bak ze ca. 20 minuten in de oven.

Bronvermelding