Asperges inmaken

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Anders.

Laatst aangepast: 26-07-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 witte asperges

Bereiden

8 witte asperges, AA 250 ml witte wijn 250 ml azijn 400 gram suiker 2 laurierblaadjes 4 zwarte peperkorrels, gekneusd Bereidingswijze Leg een weckpot van 0,5 liter open met deksel naar beneden in een stoomovenpan met gaatjes. Stoom de weckpot 10 minuten op 100 graden, om deze te ontsmetten. Schil de asperges voorzichtig met een aspergeschiller of een dunschiller. Was de asperges goed. Snijd de asperges in 5 schuine stukjes. Doe asperges in de wekpot. Breng wijn, azijn, suiker, laurier en zwarte peperkorrels in een pan op de kookplaat aan de kook. Giet dit vocht op de asperges, tot ze onder staan. Als u vocht over heeft kunt u dit bewaren in de koelkast . Stoom de weckpot op 85 graden 20 minuten. Laat de weckpot afkoelen met gesloten deksel. Tip :Asperges kunt U ook goed rauw invriezen ( goed inpakken !)

Bronvermelding