Kip kematjoe

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 17-08-2009 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 dubbele kipfilets
  • 2 flinke uien
  • 5 eetlepels ketchup
  • 5 eetlepels ketjap
  • 5 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • kipkruiden
  • zonnebloemolie
  • rijst

Bereiden

Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid deze met de kipkruiden. Bak de kip vervolgens in de hete olie ( kip hoeft niet knapperig, mag wel ). Doe de bruine suiker, de ketchup, de ketjap, de sambal, de peper, het zout, de kerriepoeder en de paprikapoeder in een kom en roer dit goed door elkaar ( als de ketjap teveel overheerst kun je er wat meer bruine suiker bij doen ). Als dit geheel goed door elkaar geroerd is, kun je de gebakken kip er bij doen en ook dit weer flink roeren, de smaak van de saus trekt nu lekker in de kip. Ondertussen de twee uien in ringen snijden en deze glazig bakken in de olie, dit mag de restolie zijn waar de kip in gebakken is. Als de uien glazig zijn voegen we een eetlepel bloem en de eetlepel azijn toe, dit roeren we vervolgens flink door elkaar. Terwijl dit alles bezig is, koken we de gewenste hoeveelheid rijst. Als laatste gaat de kip met de saus bij de uien, bloem en azijn. Weer flink roeren en op een laag pitje door laten sudderen. !!!!! Het gerecht hoort enigzins aan de zoete kant te zijn. Lekker met een salade van tomaat en komkommer.

Bronvermelding