Zuurkoolovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 27-12-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • zuurkool

Bereiden

750 g zuurkool 1 el boter 1 runderrookworst 2 uien in ringen 1 doosje Maggi Puree voor Ovenschotels 1 el Dijon mosterd 1 tl gedroogde tijm 100 g ontbijtspek Bereidingswijze Leg de zuurkool in een met boter ingevette ovenschaal Wel de rookworst, bak de uiringen in hete boter goudbruin. Leg de rookworst in plakjes op de zuurkool, en leg daarbovenop de uiringen Bereid 2 zakjes Maggi Puree voor Ovenschotels zoals aangegeven, roer er de mosterd en tijm door. Spreid de puree uit over de zuurkool en zet de schotel in een oven van 250 graden Leg na 15 min. de plakjes ontbijtspek op de puree en laat het gerecht nog 15-20 min. verder bakken.

Bronvermelding