Gevulde varkenshaas met brie en ananas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 16-12-2004 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • 16 Plakjes ontbijtspek
  • 2 Varkenshaasjes
  • 1 Snufje Zwarte peper
  • 3 Eetlepels Ananasjam
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Theelepel Rozemarijn
  • 1 Snufje Zout
  • 100 gr. Brie
  • 1 Theelepel Thijm
  • 50 gr. Boter

Bereiden

1. Verwarm de over voor op 175°C. Snijd de varkenshaasjes in zodat er ruimte voor de vulling ontstaat (u kunt dit ook aan de slager vragen). Bestrooi het vlees van binnen met zout en peper. Vul het vlees met roombrie en ananasjam. Vouw de varkenshaasjes dicht, zodat de vulling niet zichbaar is. 2. Neem een stukje plasticfolie, dat iets groter is dan het varkenshaasje. Leg 8 plakjes ontbijtspek in gelijke stukken over het plasticfolie tot een V-vormig raamwerk. Leg een varkenshaasje op het ontbijtspek en rol met behulp van het plasticfolie het ontbijtspek om het varkenshaasje en verwijder het plasticfolie. Vouw op deze wijze ook het ontbijtspek om het andere varkenshaasje heen. 3. Verhit boter in een koekenpan en bak de varkenshaasje in ca.5 minuten rodom bruin. Leg de varkenshaasje op de bakplaat en sprenkel olijfolie tijm en rozemarijn over de varkenshaasjes. Bak de varkenshaasjes ca. 25 minuten rosë in de oven. Lekker met aardappelpuree en harcot verts.

Materialen

Plasticfolie Koekenpan of oven

Bronvermelding