Menu
Gerookte zalm in wraps met geitenkaas
Ingrediënten
- zalm
Bereiden
4 zachte tortillas/wraps
8 plakjes gerookte Noorse zalm
3 el romige jonge geitenkaas
1 el crème fraîche
fijngesneden basilicum
verschillende gemengde slabladeren, gewassen en drooggedept
8 bos-uitjes
olijfolie
peper en zout
halve citroen of limoen
Eventueel:
dille (vers of diepvries)
Meng de geitenkaas en de crème fraîche door elkaar met een garde. Doe er de basilicum, wat groen van de schoongewassen bos-ui, zout en peper bij. Maak dit mengsel eventueel een dag tevoren, zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken. Wel koel bewaren.
Bereiding
Smeer het mengsel op de wraps (zachte tortillas) en bedek ze met Noorse zalm. Leg er wat sla op en giet daarop een paar druppels olijfolie. Rol de wraps stevig op en leg ze een uurtje afgedekt in de koelkast (of maak ze de dag tevoren al in hun geheel).
Snijd van de bos-uitjes de onderzijde af tot het begin van het groen (ca 5-6 cm) en glaceer die even in de koekenpan (zie Culinair ABC rubriek kooktechnieken, hoofdstuk glaceren).
Behalve als voorgerecht kunnen deze zalmhapjes ook goed als amuse (voor ca 8 personen) worden geserveerd. In dat geval kan gekozen worden voor 2 wraps met basilicum en 2 met bijvoorbeeld dille. De geglaceerde bosuitjes kunnen dan als aprte snack erbij worden gegeven.
Serveren
Snijd vlak voor het serveren de rolletjes in plakjes. Leg ze op een schaal of bordjes en garneer met de geglaceerde ui en een plakje citroen of limoen.