Gevulde perzik met amaretto

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 16-12-2004 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 halve perziken
  • 50 gram amaretti koekjes
  • 25 gram zachte boter
  • 25 gram basterd suiker
  • 1 eidooier
  • 4 el amaretto
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 8 takjes oregano (voor garnering)
  • roomijs
  • 1/4 l slagroom
  • 1 el cacaopoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 gr.C. Hol de binnenkant van de perzik voorzichtig met een lepeltje iets ui, zodat er ruimte is voor de vullling. Snij het weggesneden vruchtvlees fijn en zet ze apart. Doe de amaretti koekjes in een kom en breek ze in kleine stukjes. Roer de boter en suiker glad en roer het vruchtvlees, de eidooier, de helft van de likeur en de verkruimelde koekjeserdoor. Vet een ovenschaal in met boter, waar de de perzikhelften naast elkaar inpassen. Schep de vulling in de perziken en zet ze in de schaal. meng de overige likeur met de wijn en giet het mengsel over de perziken, Bak ze ca. 10 minuten. Leg op elk bordje 2 halve perziken en een bolletje ijs. Spuit wat toefjes slagroom rondom de perziken. Doe de cacaopoeder in een zeefje en bestrooi de slagroom hiermee. Garneer het geheel met de oregano

Materialen

ovenvaste schaal oven

Bronvermelding