Mini tomatentaartjes

Hartige taarten, Bijgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 25-07-2006 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 2 eetl groene pesto
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 2 stevige tomaten
  • 4 eetl slagroom
  • boter om in te vetten

Bereiden

oven voorverwarmen op 200 ºC - laat plakjes bladerdeeg ontdooien en snij ze in vieren - vet de muffinvorm goed in -druk in elke holte een stukje bladerdeeg en prik met vork deze op verschillende plekken in - klop de eieren los met de pesto , de room en de geraspte kaas - schep het mengsel in de vormpjes - ontvel de tomaat en verwijder de zaadjes - snij het vruchtvlees in blokjes en verdeel ze over het eimengsel - bak de taartjes in ongeveer 15 min. goudbruin en gaar .

Materialen

mini muffinvorm met 12 holtes van 3-4 cm

Bronvermelding