'Carpaccio van gerookte eendenborstfilet', verz. door Lilian

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 26-10-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g gerookte eendenborstfilet en ......

Bereiden

50 g hazelnoten, heel grof gehakt 2 sinaasappels 1 eetl sherryazijn of witte wijnazijn 1 tl mosterd 4 eetl walnotenolie 75 g rucola 200 g gerookte eendenborstfilet - Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Klop de azijn met de mosterd en walnotenolie tot een dressing. Meng de sinaasappelpartjes met rucola en 2 eetl dressing. - Spreid de plakjes eendenborstfilet uit op vier borden en schep in het midden een berg salade. Strooi de geraspte sinaasappelschil en hazelnoten eromheen en sprenkel de rest van de dressing over de eendenborstfilet.

Bronvermelding