Thais: TOM KHA KAI (romige soep met kokosmelk en kip)

Soepen, Voorgerecht, 2 personen, Thais.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 04-05-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • thais

Bereiden

Deze romige soep is een van de populairste gerechten in een Thais restaurant. 100 gram kipfilet 1 stengel citroengras 4 centimeter verse laoswortel 3 citroenbladeren 2 verse chilipepertjes 10 strawmushrooms (of champignons) 3 eetlepels limoensap (of citroensap) 500 ml cocosmelk (of cocoscream) scheutje vissaus ( of wat zout ) schepje suiker verse korianderblaadjes Bereidingswijze Snijd de kipfilet in lange dunne plakjes. Snijd het citroengras in schuine stukken van zo'n 3 centimeter. Snijd de laoswortel in dunne plakjes.Scheur het citroenblad in twee. Plet het citroengras en de chilipepertjes in een vijzel of met de achterkant van een mes of hakbijl.Snijd de champignons in twee. Breng de cocosmelk aan de kook met het citroengras,de laoswortel, het citroenblad en de chilipepertjes.Voeg de kipfilet en de champignons toe en laat de soep nog een paar minuutjes koken tot de kipfilet gaar is. Draai het gas uit,limoensap,vissaus en suiker naar smaak toevoegen. De soep in de kommen doen en garneren met de verse korianderblaadjes. Wordt alleen cocoscream gebruikt dan wordt de soep romiger. Eventueel wat kippenbouillon toevoegen om de soep te verdunnen

Bronvermelding