Thaise viskoekjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 22-12-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr koolvisfilet
  • 1 tablet visbouillon
  • 2 bosuitjes
  • 0,5 spaanse rode peper
  • 1 el Thaise rode currysaus
  • 2 oudbakken witbrood
  • 1 el citroensap
  • zout
  • 4 takjes koriander

Bereiden

Koolvis in blokjes snijden.In pan halve liter water aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Vis erin leggen en net tegen de kook aan in ca. 6 minuten gaar laten worden. Bosuitje in ringetjes snijden. Peper halveren en met theelepeltje zaadjes verwijderen. Korstjes van boiterhammen snijden en brood verkruimelen. In keukenmachine bosui, peper, vis, 3 eetlepels broodkruim, currypasta en citroensap tot korrelig mengsel pureren. Op smaak brengen met zout. Van vismengsel 16 koekjes vormen. In pan olie verhitten (gaat lekker in een wok). In ca,3 minuten lichtbruin bakken. Halverwege keren. Koekjes op schaal leggen. Garneren met korianderblaadjes. Serveren met een vinaigrette van olie,azijn, verse kruiden en gesnipperde rode ui, nasi en komkommersla. Oook lekker met chilisaus uit de fles. Kan zowel warm als koud gegeten worden.

Materialen

keukenmachine

Bronvermelding