Menu
Frambozensorbetijs (Kerstdessert)
Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,
Laatst aangepast: 30-03-2008 | 14 keer bewaard
Ingrediënten
- Voor ongeveer 1/2 l :
- 1 1/2 bakje frambozen (500 g)
- 1/2 dl rode wijn
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 dl suikersiroop (zie bereiding)
- Voor suikersiroop:
- 200 g suiker
- 1 eetl citroensap
- 1 1/2 dl water
Bereiden
Maak eerst suikersiroop van 200 g suiker, 1 eetl. citroensap en 1 1/2 dl water.
Alles in pan doen en al roerend aan de kook brengen.
De siroop een paar minuten in laten koken.
Laten afkoelen. Dit duurt zo'n 20 minuten.
Frambozensorbetijs:
a) Frambozen wassen en pureren, met vork fijnprakken.
Frambozenpuree door zeef wrijven en 250 g afwegen.
b) Doe in een diepvriesdoos: frambozenpuree, wijn, vanillesuiker en niet alle suikersiroop toe.
Proef de smaak. Als het zoeter moet, doe je er het laatste beetje suikersiroop ook nog bij.
c) Het mengsel 2 uur in de diepvries zetten en daarna met een vork alles goed door elkaar roeren en prakken.
d) Nu met een staafmixer of gewone mixer zodanig kloppen tot er weer een fijne puree onstaat.
e) Weer 2 uur laten bevriezen.
Tussentijds enkele malen met vork doorprakken.
f) Haal ijs er een half van tevoren uit en zet in koelkast. Je kunt er dan mooi bolletjes van maken met een ijsboltang.
g) Doe een of twee bolletjes in een hoog glas en schenk er cassis-frisdrank over of een lekkere mousserende wijn (Asti)
Maar champagne gaat natuurlijk ook.
Het is ook goed als spoom te gebruiken tussen het voor- en hoofdgerecht in.
Materialen
Diepvriesdoos van 1/2 l.
Bronvermelding
Bron onbekend