Varkenshaasje in vermouth-honingmarinade

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 29-12-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 varkenshaasjes a 200 g
  • 1 dl vermouth, rode
  • 3 eetl rode wijnazijn
  • 4 eetl olijfolie
  • 1 1/2 eetl vloeibare honing
  • 1 eetl gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theel kruidnagelpoeder
  • 1 verse ananas

Bereiden

Meng in een kom: vermouth, wijnazijn, olie, honing, rozemarijn en kruidnagelpoeder. Roer alles goed door elkaar. Twee eetlepels vermouth-marinade in een kopje schenken en apart houden. Varkenshaasjes in de breedte in 2 ronde, schuine plakken snijden van elk 100 g. Plakken varkenshaas in kom met marinade doen en omscheppen. Afgedekt in koelkast een aantal uren laten marineren. Af en toe eens omscheppen. Met scherp mes boven- en onderkant van ananas afsnijden en ananas in 6 plakken snijden. Met appelboor harde kernen uit plakken ananas boren en vervolgens de plakken schillen. Ananasplakken bestrijken met achtergehouden vermouth- marinade. De bereiding: Varkenshaas uit marinade nemen en met keukenpapier goed droogdeppen. Varkenshaas op hete barbecue (of onder grill) in ca 6 minuten rondom gaar roosteren. Laatste minuut plakken ananas naast vlees op de barbecue (of onder grill) meeroosteren. Leg ananas op voorverwarmd bord en het varkenshaasje er boven op

Bronvermelding