Dille aardappelen met Aspergesalade, op warme dagen een heerlijke frisse maaltijd

Salades, Hoofdgerecht, 1 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • asperges

Bereiden

1 eetlepel mayonaise, 50 cc yogurt, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel Worcherstersaus, een beetje paprikapoeder, 200 gram gesneden en gekookte asperges, 100 gram gesneden meloen, 1 hard gekookt ei, 15 gram geraspte kaas Maak een saus van de mayonaise, yogurt, tomatenpuree, Worchestersaus, paprikapoeder, peper en zout. De gesneden stukjes asperges samen met de meloen, hard gekookt ei en de geraspte kaas in een kom. Je kunt dan de saus mengen met alles in de kom. Zelf vind ik het lekkerder om apart de saus over het mengsel van asperges en meloen op mijn te doen. Met name op warme dagen een heerlijke frisse maaltijd (indien gewenst met brood of crackers). Dille aardappelen nieuwe aardappelen; genoeg voor 2 personen, zout, 1/2 eetlepel olijfolie, zout, versgemalen peper, 4 eetlepels verse dille; fijngehakt Warm de oven voor tot 225 graden. Schil de aardappelen of schraap ze schoon. Snijd ze in onregelmatige bijtklare stukken. Kook de aardappelstukjes ong. 3 minuten met wat zout. Afgieten en droog laten dampen. Doe de aardappelen in een grote mengkom. Vermeng de olijfolie met zout, peper en dille en roer het door de aardappelen. Verdeel de dille goed over alle aardappelpartjes. Doe alles in een grote platte ovenschaal en zet die in de oven. Laat het in totaal ong. 20 bakken en roer het iedere 5 minuten even om.

Bronvermelding