Spaghetti met zalm, garnalen en witlof

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Fusion.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 07-05-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g zalmfilet
  • 1 bakje hollandse garnalen
  • 4 stronkjes witlof
  • 1 stuks limoen
  • 1 ui
  • 250 g spaghetti
  • 3 eetlepels soyasaus (Kikoman)
  • 2 eetlepes sesamolie
  • 15 g dille
  • zout
  • peper
  • 1 rode peper
  • 5 teentjes knoflook
  • olijfolie

Bereiden

Snij zalmfilet in blokjes en meng met de fijngehakte knoflook, soyasaus, sesamolie, sap van een halve limoen en zout en peper naar smaak. Laat zo'n 30 minuten marineren. Meng het sap van de andere helft van de limoen door de garnalen. Kook spagetthi volgens gebruiksaanwijzing, giet af, spoel met koud water en zet apart. Snij de witlof in kleine schijfjes en snipper de ui en de rode peper. Verhit olijfolie in de wok en fruit eerst de ui tot die glazig is, voeg de witlof toe en roerbak tot deze gaar is. Voeg de spaghetti toe en warm goed door. Voeg daarna de zalm toe, gevolgd door de garnalen. Roerbak tot de zalm begint te garen (niet te ver, omdat deze nog doorgaart nadat de pan van het vuur is). Snij de dille fijn en strooi over de pasta. Eet smakelijk!

Materialen

wok, vergiet

Bronvermelding