Menu
Antipasto, Spinazie en ricotta balletjes
Rijst, Hapje, 4 personen, Italiaans.
Laatst aangepast: 19-11-2017 | 6 keer bewaard
Ingrediënten
- 450 gr ricotta
Bereiden
450 gr ricotta
450 gr gekookte spinazie, afgekoeld, en alle vocht eruitgeknepen
60 gr Parmigiano-Reggiano of Grana kaas, geraspt
2 eetlepels broodkruim
nootmuskaat
peper en zout
4 eetlepels melk
1 ei
bloem
broodkruim
Hak de spinazie fijn, en meng deze onder de ricotta met een vork. Voeg de kaas en de 2 eetlepels broodkruim toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Maak van dit mengsel 20 mooie ronde balletjes.
Klop het ei los met de melk en een beetje zout. Rol de balletjes door de bloem, dan door het losgeklopte ei, en tenslotte door het broodkruim, zodat ze mooi gepaneerd zijn. Frituur in hete olijfolie (180°C) tot ze mooi goudbruin zijn (ongeveer 4 minuten
Bronvermelding
cucina