Antipasto, Spinazie en ricotta balletjes

Rijst, Hapje, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 gr ricotta

Bereiden

450 gr ricotta 450 gr gekookte spinazie, afgekoeld, en alle vocht eruitgeknepen 60 gr Parmigiano-Reggiano of Grana kaas, geraspt 2 eetlepels broodkruim nootmuskaat peper en zout 4 eetlepels melk 1 ei bloem broodkruim Hak de spinazie fijn, en meng deze onder de ricotta met een vork. Voeg de kaas en de 2 eetlepels broodkruim toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Maak van dit mengsel 20 mooie ronde balletjes. Klop het ei los met de melk en een beetje zout. Rol de balletjes door de bloem, dan door het losgeklopte ei, en tenslotte door het broodkruim, zodat ze mooi gepaneerd zijn. Frituur in hete olijfolie (180°C) tot ze mooi goudbruin zijn (ongeveer 4 minuten

Bronvermelding