Dubbel gebakken aardappelgratin met Halloumi

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappel

Bereiden

1 grote zoete aardappel 1 grote stevige aardappel (bijvoorbeeld Desiré) 125 gram halloumi, zo dun mogelijke plakken 1 rode ui 1 gele paprika 1 rode paprika ½ bol knoflook 4 eetlepels olijfolie zwarte peper De oven voorverwarmen op 200graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes van zo'n 4 cm en de stevige aardappel in iets kleinere van 2 ½ cm (de zoete is namelijk sneller gaar). Halveer de rode ui en snijd de helften in 4-6 parten en verwijder de buitenste taaie schil. Snijd de paprika's in vierkantjes van 2 ½ cm, en maak de tenen knoflook van elkaar los en ontschil ze. Doe alles in de braadslee/ovenschaal, bedek alles met een filmpje olie, strooi de peper erover (geen zout!) en zet het 45 minuten in de oven. Dan zijn de groenten gaar en krijgen bruine plekjes. Leg de dunne plakjes halloumi op de groenten en 5-10 minuten terugzetten in de oven tot de kaas gesmolten is en bruin begint te worden.

Bronvermelding