'Blauwe kaas-Peersalade met noten', van Rob

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-08-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • stukje blauwe kaas en .......

Bereiden

stukje blauwe kaas (gorgonzola, magor) 1 rijpe peer (eventueel uit blik) handvol verschillende slasoorten (veldsla, rucola) handje cashewnoten - voor de dressing: 1 eetl frambozenazijn 1 eetl rode port 1 eetl olijfolie 1 tl suiker of enkele druppels zoetstof peper en zout - Snijd de kaas in stukjes. Schil de peer en snijd hem in dunne parten. Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Breng op smaak met zout en peper. - Leg op ieder bordje een handje sla en hierop de partjes peer en stukjes kaas. Bestrooi met wat cashewnoten en sprenkel de dressing erover. - Variatie: Gebruik in plaats van blauwe kaas bijvoorbeeld brie of camembert.

Bronvermelding