Carpaccio van paddestoelen met een ravioli van hert gevuld met eendenlever

Wild, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr gemengde paddestoelen
  • 2 dl room
  • 2 blaadjes gelatine
  • 300 gr hertenrug
  • 100 gr eendenlever
  • 1 stuks knolselderij geblancheerd

Bereiden

Maak de paddo's goed schoon en kook deze in de room en voeg de geweekte gelatine toe en laat dit afkoelen. Bekleed een vorm met folie en vul deze met de paddestoelen saus. Hierna moeten wij dit invriezen. Marineer de hertenrug met truffel salsa,zout en peper. Rol de hertenrug strak in de folie en ook dit licht aanvriezen Maak van de eeendenlever een spuitbare mousse. doe de eendenlever in de keukenmachine en draai met een beetje koksroom een gladde mousse. hierna op smaak brengen. PAS OP (niet te lang draaien anders bestaat de kans op schiften). Snij van de bevroren paddestoelen dunne plakken op een keukenmaschine en leg deze op de borden. Op de carpaccio komt een plakje hert en knolselderij en daarop de eendenlever. Het geheel dekken we af met een plakje hert zodat het lijkt op een ravioli Garneren naar eigen inzicht,

Bronvermelding