Stoofpotje met victoriabaars

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 13-12-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 envelopje saffraan
  • 0,5 visbouillontablet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 theelepel kaneel
  • 600 gram victoriabaarsfilet
  • chilipeper
  • 1 zakje verse koriander, fijngehakt

Bereiden

Sinaasappels dik schillen en in plakjes snijden,vrijkomend sap opvangen.Saffraan weken in 2dl.kokend water.Bouillontablet oplossen in het saffraanwater.In hapjespan olie verhitten en ui met kaneel 4 minuten zachtjes fruiten.Saffraanbouillon en opgevangen sinaasappelsap erbij schenken en aan de kook brengen.Vis in 4 stukken snijden en bestrooien met zout en peper.Vis in vocht leggen en plakjes sinaasappel erop leggen.Chilipeper erboven malen.Koriander erover strooien en vis afgedekt in 10-15 minuten zachtjes gaar stoven.

Materialen

hapjespan

Bronvermelding