'Creoolse Jambalaya' een verrukkelijke Oosterse éénpansschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 152 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes gerookte bacon, in stukjes gesneden

Bereiden

6 plakjes gerookte bacon, in stukjes gesneden 240 gram gekookte ham 240 gram gekookte gekruide worstjes (Italiaans/Pools) 240 gram gekookte garnalen 225 ml gehakte uien 180 gram tomatenpuree 2 groene pepers, in kleine stukjes 4 gesneden uien 5 ml gedroogde tijm 5 ml verse dille of 1 ml gedroogde dille 1 a 2 ml zout 2 ml zwarte peper 675 ml gekookte rijst Bereidingswijze Bak de bacon in een grote, diepe koekenpan totdat het kanpperig is. Verwijder het vet van de bacon. Bewaar 30 ml vet. Snij ondertussen de ham en de worstjes in dobbelsteentjes Maak de garnaaltjes schoon als dat nodig is en zet het apart. Voeg vervolgens de ui toe aan de bacon en bak dat 2 tot 3 minuten mee of totdat de ui bruin begint te worden. Voeg de tomatenpuree, groene peper, uien, ham en worstjes toe, laat het 5 minuten doorkoken. Voeg tijm, dille, zout en zwarte peper en de gekookte rijst toe en roer het geheel goed door elkaar. Bedek de koekenpan en laat het gerecht 20 tot 30 minuten sudderen onder af en toe roeren. Voeg de garnalen, de laatste 5 tot 10 minuten toe. Opmerkingen Lekker geserveerd met sla, geroosterd brood, hete of ijsthee of limonade.

Bronvermelding