'Finse preipastei', verz. door Esa

Hartige Taarten, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 11-03-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g boter of margarine en ......

Bereiden

150 g boter of margarine 3 dl tarwemeel beetje water (max 1 eetl) 4 witte preistronken zout kruiden, zoals verschillende pepers 250 g brie 1 crème fraîche 2 dl (slag)room of melk 2 eieren - Zet de oven op 180 º C. Roer de boter en tarwemeel door elkaar, zonodig met gebruik van de handen en voeg het beetje water toe. Neem een vorm van ca. 25 cm doorsnede en doe het mengsel op de bodem en een deel op de rand van de vorm. Snijd de witte delen van de prei in kleine stukjes. Braad deze voorzichtig in een pan met boter of olie en voeg naar smaak zout of kruiden toe. Laat dit afkoelen. - Leg het op het deeg. Snijd de brie fijn en doe de stukjes op de prei. Roer de crème fraîche en room/ melk door elkaar en voeg eieren toe. Giet het mengsel over de prei en brie. - Doe de vorm in de oven, ongeveer 45 minuten. De pastei kan geserveerd worden als voorgerecht of tussendoortje.

Bronvermelding