Sambal goreng kreni (Gehaktballetjes in milde en gekruide kokossaus)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 25 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt

Bereiden

500 gr rundergehakt 2 eieren 1 theel, witte peper zout naar smaak 6 sjalotten 4 teentjes knoflook 3 rode lomboks 4 cm laos, gekneusd 3 eetl. olie 3 salam blad 150 ml dikke kokosmelk (santen) 2 theel gula jawa (palmsuiker of rietsuiker) water Bereiding: Meng het gehakt met de peper, het zout en de eieren tot een homogene massa en vorm van deze massa kleine balletjes. Kook de balletjes voor 5 minuten in water en laat deze daarna uitlekken. Eventjes in de magnetron gaat ook. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten, de lomboks en de knoflook zachtjes voor 3 minuten. Voeg dan de salam en de laos toe en bak dit nog 2 minuten mee. Dan de palmsuiker, het zout, de kokosmelk en de gehaktballetjes toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten sudderen.

Bronvermelding